COVID-19 mení pohľad na čistotu

COVID-19 mení pohľad na čistotu

 

Čistota - pol života. Význam tohto slovného spojenia nadobudol poslednom roku oveľa dôležitejší význam, než by sme mohli predpokladať.  Ruku na srdce, každý sme si svojim spôsobom vytvorili nové návyky v domácnosti. Stačí si predstaviť náš príchod domov z bežného nákupu. Čistota kľučiek, dezinfekcia telefónov, dezinfekcia povrchov, potravín...Pre niektorých ľudí je dokonca bežné aj to, že si nákupy nechávajú v predsieni a do kuchyne ich odnášajú až po dezinfekcii. Kto by povedal, že za posledný rok budú pre nás značné náklady na domácnosť tvoriť tie na nákup dezinfekčných prostriedkov. Pochopiteľne, snažíme sa chrániť svojich najbližších už len takýmto obyčajným návykom ako je čistota a dôkladné upratovanie. Napriek tomu, že v značnej väčšine fungujeme aktuálne v ,,bublinách´´, dopyt po upratovaní bytov domov tu stále je a jeho pokles je len mierny.

 

Je bezpečné si v momentálnej situácii objednať upratovanie domov?

 

Aj keď krivka nezamestnanosti rapídne stúpa, je potrebné povedať, že určité odvetvia sú stále zastabilizované a niektorí ľudia nepocitujú veľký prevrat v živote od prepuknutia pandémie. Fungujú bežným a stále rýchlym tempom života. Nezostáva im veľa priestoru a času na domácnosť, prípadne, neuberajú zo svojich nárokov a zavolať si pani na upratovanie domov u nich stále funguje. Dokonca sa na to môžeme pozrieť aj oveľa pozitívnejšie, pretože títo ľudia poskytujú určitý spôsob obživy aj pre tých, ktorí možno prišli o prácu. Ľudia však očakávajú maximálnu zodpovednosť z oboch strán aby nedošlo k šíreniu nákazy, preto aj tu treba byť opatrní a dodožiavať základné opatrenia – dezinfekcia, rúško, odstup.

 

Upratovanie a firmy

 

S istotou môžeme povedať, že doba home office nebola nikdy tak prevratná ako teraz. Z dôvodu aktuálnych opatrení je značná väčšina firiem a sektoru obchodu a služieb zavretá, je však potrebné podotknúť, že tá časť, ktorá funguje sa nikdy nedožadovala upratovania tak, ako je tomu teraz. Dôkladnosť upratovania, čistoty povrchov je maximálne dôležitá najmä na tých miestach, kde je frekvencia ľudí stále vysoká. Stále sa preto stretávame s veľkým dopytom aj v tejto sfére.

 

Kde pátrať

 

Upratovanie si môžete vyhľadať cez rôzne portály, no raritou na Slovensku sú stále aplikácie. MG Share s.r.o. prichádza s aplikáciou CleanGoSh, ktorá je momentálne plne orientovaná len na služby týkajúce sa upratovania. Pomocou aplikácie si objednáte upratovanie rovno domov alebo kamkoľvek potrebujete. Mnoho z nás má v telefónoch mnoho aplikácií, ktoré nevyužívame, ale táto aplikácia je jednou z tých praktických a použitelných do každého dňa. 

 

Upratovanie je tá najjednoduchšia vec, ktorú momentálne pre svoju rodinu môžeme urobiť a nie len z pohľadu preventívneho opatrenia pred ochorením COVID-19, ale aj z pohľadu vytvárania pocitu útulného a čistého domova, čo nám môže dopomôcť aj k lepšej mentálnej pohode.