7 tipov ako upratať za 15 minút

Zavolala Vám nečakane  návšteva, že je do pol hodiny u Vás a Váš byt vyzerá ako po výbuchu? Máte problém upratať za hodiny, nie to za 15 minút? Máme pre Vás 7 tipov, ktoré by Vám mohli pomôcť upratať Vašu domácnosť rýchlejšie.

 

1.      Ako prvé a možno aj najpodstatnejšie je určiť si plán upratovania. Ak máte nejaké izby, kde sa návšteva zdržiavať určite nebude, tie vynechajte. Následne si rozplánujte izby tak, aby ste stihli všetko. Snažte sa upratovať čo najrýchlejšie a po dokončení danej izby sa už k tejto nevracajte. Samozrejmosťou by malo byť upratovanie zhora nadol, taktiež najprv suché (odloženie vecí, utretie prachu, ak stíhate tak aj povysávanie), následne mokré upratovanie (umytie kúpeľne, WC, prípadne podlahy).

2.      Väčšina ľudí dáva veľký dôraz na prvý dojem. Preto nezabudnite v predsieni spraviť poriadok medzi vecami a nepotrebné veci odložiť niekam, kde ich návšteva neuvidí. Veci z vešiaku si hoďte zatiaľ do spálne alebo niekam, kde nebudú zavadzať, aby si aj Vaša návšteva mala kde položiť veci. To isté spravte pre istotu aj s Vašimi topánkami.

3.      Veľa malých vecí dokáže spraviť veľký neporiadok. Myslite nato. Keďže momentálne nestíhate môžete hodiť všetko do jednej tašky a tu niekam založiť (samozrejme tak, aby nebola na očiach), následne ak návšteva odíde, bude čas nájsť aj týmto veciam ich správne miesto.

4.      Zamerajte sa na kuchyňu a obývačku. Takže na miesta, kde je najväčšia pravdepodobnosť, že sa Vaša návšteva bude zdržiavať. Platí pravidlo, že čím menej vecí na očiach, tým sa toto miesto zdá byť viacej upratané. Ak máte umývačku riadu ste vo výhode. Ak nie, tak sa snažte tieto veci buď rýchlo umyť alebo dať niekam, kde ich Vaša návšteva neuvidí.

5.      Umytie podlahy. Aj keď narýchlo, ale môže dosť pomôcť. Čistá podlaha navodí dojem, že sa snažíte žiť v čistote. Taktiež Vám môže pomôcť ak túto podlahu umyjete niečím voňavým.

6.      Kúpeľňa a WC. Všetko špinavé prádlo musí byť v koši. Skontrolujte vaňu a najmä batérie a umývadlo. WC prebehnite kefou, použite dezinfekciu a samozrejme môžete na rýchlo aj osviežovač.

7.      Smeti patria do koša. Tu nie je o čom. Jednoducho všetky použité, nepotrebné veci vyhoďte do smetného koša. Samozrejme ak ešte náhodou stíhate, tak ideálne aj recyklovať.

Veríme, že sme Vám aspoň troška pomohli.